Pakowarki Próżniowe i worki do pakowania próżniowego
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Worki próżniowe do gotowania sous-vide 160x230mm 16x23cm 100szt

Ocena:
5 5
Cena brutto: 26,06 zł

Cena regularna:

26.06
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 21,19 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: Inter Arma
Kod produktu: 436_20190926153815
OPIS
Worki Do Gotowania i Pasteryzacji (SOUS VIDE)
Worki do pakowania próżniowego w rozmiarze 160x230mm, grubość 70µm - gładkie. Opakowanie zawiera 100szt. Worki przeznaczone do pakowarek próżniowych komorowych do zabezpieczania produktów spożywczych.

Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości (do 4h w temperaturze 95°C), zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji.

Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów.

Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami. Podstawowy rodzaj worków PAPE nie daje tej pewności przy próbie ich stosowania w wysokich temperaturach.

PRODUKT PODDANY KONTROLI JAKOŚCI.

CECHY
  • Szerokość worka (otwarcie): 160mm
  • Długość: 230mm
  • Wysoka przezroczystość, dobre parametry zgrzewania, pełna kompatybilność z pakowarkami komorowymi
  • Tradycyjne pakowanie próżniowe świeżego mięsa, wędlin, ryb, serów niedojrzewających, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych.
  • Ilość: 100 szt.
  • Odporność na temperaturę max 95°C przez 4 godziny
W przypadku potrzeby pakowania produktów o większych wymaganiach dotyczących wytrzymałości opakowań (np. produkty gazujące, z ostrymi krawędziami, złożona obróbka termiczna, transport) zachęcamy do konsultacji przed zakupem.


DODATKOWE INFORMACJE

porównanie pakowarek próżniowych - zobacz tutaj

o pakowarkach próżniowych - zobacz tutaj

o workach do pakowania - zobacz tutaj

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium