PAKOWANIE NA WYNOS, CATERING
Pakowanie na tackach cieszy się coraz większą popularnością wśród Klientów firm zajmujących się produkcją garmażeryjną, cateringiem, porcjowaną żywnością, przetwórstwem owoców i warzyw.
Zastosowanie dzielonych pojemników pozwala na umieszczenie kilku produktów w ramach jednego dania, hermetyczne zamknięcie chroni zawartość przed zanieczyszczeniem i przemieszczeniem.
Wdrożenie tej technologii nie wymaga ponoszenia wysokich kosztów, aby z niej skorzystać wystarczy posiadać:
- zgrzewarkę do tacek
- matrycę dopasowaną do kształtu tacek
- tacki (dostępne w różnych pojemnościach i kształtach, z możliwością dzielenia)
- folię do zgrzewania
Wszystkie wymagane elementy dostępne są w naszej ofercie, w razie wątpliwości, służymy pomocą - zapraszamy do kontaktu.
Maszyna do pakowania jedzenia na wynos jest szczególnie popularnym rozwiązaniem w branży cateringowej oraz gastronomicznej. Szczelnie zamknięte opakowania umożliwiają zachowanie jakości i świeżości zapakowanych produktów żywności oraz poprawiają ich bezpieczeństwo w czasie transportu. W zależności od wielkości produkcji, oferujemy profesjonalne urządzenia oraz kompatybilne do nich akcesoria.
Ręczne zgrzewarki do pojemników dzięki swojej prostej i solidnej konstrukcji są niezawodne i łatwe w obsłudze. Przy niskim koszcie zakupu, umożliwiają wystarczającą wydajność do obsługi kilkuset porcji dziennie. Rozwinięciem metody pakowania na tackach polipropylenowych (PP), są rozwiązania stosowane w bardziej zaawansowanych technologicznie urządzeniach, które znajdują zastosowanie w produkcji przemysłowej na większą skalę. Zapewniają one odpowiednio większą szybkość i dokładność oraz wymaganą powtarzalność. Oprócz zgrzewania pojemników, zaawansowane urządzenia pakujące mogą pakować próżniowo oraz w atmosferze modyfikowanej (MAP). Wyróżniają się krótkim czasem nagrzewania, zgrzewania oraz dużą szybkością pakowania, zostały również wyposażone w opcję wycinania folii do kształtu tacki, co gwarantuje szczelne oraz estetyczne zabezpieczenie pakowanej żywności.
Ręczne i półautomatyczne zgrzewarki do pojemników
Zgrzewarki do pojemników sprawdzą się zarówno w niewielkim sklepie mięsnym, lokalu gastronomicznym z opcją przygotowywanych dań na wynos, jak również do pakowania żywności w dużych zakładach przetwórstwa spożywczego. Bez względu na potrzeby i skalę działalności, w naszej ofercie znajdą Państwo niezbędne wyposażenie o satysfakcjonujących parametrach. Zarówno ręczne, jak i półautomatyczne zgrzewarki do pojemników posiadają rozwiązania poprawiające proces pakowania. Folia do tacek z peel, biodegradowalne pojemniki oraz odpowiedniej wytrzymałości matryce o zróżnicowanych kształtach ułatwią skompletowanie niezbędnego zestawu do pracy w usługach cateringowych i przetwórstwie.
Infolinia: