WORKI DO GOTOWANIA
Worki do gotowania Sous-Vide przeznaczone są do stosowania w gastronomii oraz przetwórstwie żywności, do termicznej obróbki mięsa, ryb, owoców morza oraz warzyw. Umożliwiają przygotowanie posiłków w technice tzw. slow cooking w kąpieli wodnej lub parowej, pozwalającej na wydobycie pełni smaku i aromatu, zachowania witamin, koloru oraz struktury, bez niekorzystnej znacznej utraty wagi oraz wartości odżywczych, jaka ma miejsce przy tradycyjnej obróbce termicznej.
Odporność na działanie wysokiej temperatury do 121°C, pozwala na bezpieczne zastosowanie opakowań w procesach gotowania pod ciśnieniem oraz pasteryzacji. Dzięki szczelnemu zamknięciu potrawy w opakowaniu, worki zapewniają bardzo wysoki poziom higieny i ochrony zawartości. Po zakończeniu gotowania, produkty spożywcze mogą być nadal transportowane i przechowywane w tym samym opakowaniu i otwarte dopiero bezpośrednio przed wykorzystaniem.
Standardowo oferujemy worki transparentne, na zamówienie mogą być barwione, np. w kolorze niebieskim.
Infolinia: