Worki próżniowe gładkie do gotowania sous-vide 70um
Opis
Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości (do 4h w temperaturze 121°C), zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji.
Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów.
Nasze wieloletnie doświadczenie przy produkcji opakowań oraz współpraca z tysiącami Klientów, pracujących na różnych typach pakowarek i przy zróżnicowanych produktach, umożliwiają nam dostarczanie dopracowanych opakowań o wysokiej jakości i powtarzalności kluczowych parametrów. Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia Konsumentów oraz zgodności z przepisami.
- struktura PA/PE
- grubość 70μm
- wysoka przezroczystość
- dobre parametry zgrzewania
- pełna kompatybilność z pakowarkami komorowymi
- pakowanie próżniowe świeżego mięsa, ryb, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych
- bezpieczna obróbka termiczna produktów spożywczych bezpośrednio w opakowaniu
porównanie pakowarek próżniowych - zobacz tutaj
o pakowarkach próżniowych - zobacz tutaj
o workach do pakowania - zobacz tutajInfolinia: